Karin van Kooten - journalist

Over Karin

 

zandheuvels terschelling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin van Kooten | journalist, redacteur en tekstschrijver

 

Verhalen vertellen is een vak. Mijn vak.

 

Als journalist schrijf ik graag verhalen op die inspireren of wel wat meer aandacht kunnen gebruiken. Echte verhalen, waar je voor op pad moet, in binnen- en buitenland. Altijd gemaakt met vakmanschap en plezier.

 

Het zijn vaak verhalen die beter worden naarmate je er meer aandacht en liefde in stopt. Je zou het documentaire journalistiek kunnen noemen. Of, ook mooi: slow journalism.

 

Daarnaast vertel ik verhalen in opdracht, voor organisaties, ondernemers en festivals.

 

Mijn loopbaan begon ooit op de redactie van kinderblad Samsam. Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring in het vertellen van verhalen.

 

 

Top 10

 

Mijn favoriete onderwerpen  zie je in vrijwel alles wat ik maak en doe terug. Bij deze mijn top 10, in willekeurige volgorde:

 

–        mensen die de wereld een stukje beter of mooier maken

–        duurzaam leven

–        kinderen

–        stoere beroepen

–        gezondheid

–        eilanden

–        spiritualiteit

–        reizen die je blikveld vergroten

–        koken

–        Afrika

 

Om maar wat voorbeelden te noemen: voor Yoga Magazine schrijf ik een serie over yoga en goede doelen. Voor het Parool ging ik op pad met de Amsterdamse brandweerduikers. Ik maakte negen jaar een kinderblad voor Unicef. Interviewde Donna Hay. En zocht in de woestijn naar duurzame oplossingen.

 

 

Hoe het begon

 

Zo begon het. Toen ik 8 jaar oud was, maakte ik mijn eerste “reportage”. Zien? Klik op deze link.

 

Vele jaren later leerde ik de fijne kneepjes van mijn vak tijdens studies in Nederland en Denemarken – en in de praktijk.

 

Sinds 2012 combineer ik het vertellen van verhalen met lesgeven. Ik geef yogales aan kinderen en ouders. Wat eigenlijk ook weer een vorm van verhalen vertellen is.